Roxeanne Hazes reageert verontwaardigd: "Had daardoor allang passé moeten zijn!"
COS
Roxeanne Hazes reageert verontwaardigd: "Had daardoor allang passé moeten zijn!"
Foto: Instagram @roxeannehazes

Nederlands tv-gezicht Johan Derksen deed deze week een choquerende uitspraak. Op nationale televisie vertelde hij vijftig jaar geleden een bewustloze vrouw met een kaars te hebben aangerand.

In Nederland en Vlaanderen wordt vol afschuw gereageerd op de uitlating van Johan Derksen. Ook Roxeanne Hazes is gedegouteerd door wat ze heeft gehoord en laat dat blijken met een bericht op Instagram Stories.

Roxeanne plaatste een statement, maar verwijderde het volgens Yvonne Coldeweijer even later alweer. "Derksen had allang passé moeten zijn na zijn homofobe, racistische, discriminerende uitspraken in het verleden", vindt Roxeanne.

"En het feit dat hij dit verhaal zo gemakkelijk durft te vertellen op tv laat zien dat velen de oude, witte cis man de gelegenheid geven om dit zonder kleerscheuren te vertellen", bedenkt de zangeres zich.

"Dat is ook duidelijk te zien aan de omstanders, in dit fragment, die het gewoon maar weglachen. Ja, dan krijg ik dus echt een dikke error", aldus Roxeanne Hazes. Het OM is intussen een onderzoek gestart naar Johan Derksen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.