Interview Nederlandse volkszangeres Daantje Lurks brengt ‘Ode aan Hazes’ op wel heel bijzondere locatie
WVDS

De Nederlandse zangeres Daantje Lurks, is al 40 jaar zangeres en een Hazes fan in hart en nieren. Ze wil nu een ode brengen aan André Hazes in de meest originele stijl. Ze doet dit niet in zomaar een concertzaal, maar één met een onuitwisbare link naar het verleden van André Hazes.

“Ik ben daar al een half jaar mee bezig. Ik had het toevallig ook André Hazes is de basis, genoemd, maar toen ik hoorde dat er een tv-programma met dezelfde naam op tv zou komen heb ik die eraf gehaald. En nu noemt het concert ‘Ode aan André Hazes’”, vertelt Daantje aan Showbizz24.

En het concert vindt plaats op een bijzondere locatie. “Ik ga op 24 oktober in het concertgebouw van Amsterdam een ode aan Hazes brengen. Die plaats is symbolisch gekozen. André Hazes heeft daar in 1982 zijn allereerste concert gegeven. Daarom wilde ik per se dat mijn ode aan hem daar zou doorgaan.” 

“Je wordt niet zomaar toelaten, maar ik heb de goedkeuring, het contract is rond, de band is geregeld, ik ga het gewoon doen”, klinkt Daantje zelfverzekert en enthousiast.

“Ik ga zijn nummers gewoon origineel zingen zoals ze zijn gemaakt, zonder ze aan te passen of te voorzien van een beatje. Vanuit het diepste van mijn hart gezongen en ik hoop dat de mensen er naartoe komen. Ik ben supetrots dat ik dit ga doen.”

Zullen er special guests zijn? “Doordat ik meegedaan heb aan het tv programma ‘Bloed, zweet en tranen’ heb ik wat artiesten gevraagd zoals Jan Kettenburg en nog twee andere verrassing guests komen mee op het podium.”

Vanaf begin april zal de ticketverkoop starten via ticketmaster. En mensen kunnen ook mijn Facebook in de gaten houden. Tickets en meer info vind je hier 

Meer nieuws

Meer nieuws

.