Maxime Meiland enorm boos door wat ze over zichzelf te lezen krijgt: "Hoe haal je het in je hoofd?"
COS
Maxime Meiland enorm boos door wat ze over zichzelf te lezen krijgt: "Hoe haal je het in je hoofd?"
Foto: Instagram @maximemeiland

Maxime Meiland zien we binnenkort in een nieuw seizoen van 'Chateau Meiland'. De Meilandjes keren op 28 augustus al terug met het negende seizoen van de realityreeks.

Maxime Meiland bracht dit jaar net als haar ouders Martien Meiland en Erica Meiland een boek uit. In 'Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig' vertelt Maxime openhartig over haar levensverhaal. Maxime werd slachtoffer van sexting, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht.

Maxime kreeg na de lancering van het boek te maken met nare reacties van mensen die beweerden dat ze het verhaal uit de duim had gezogen. "Dat gaat er bij mij niet in. Dat vind ik zo onvoorstelbaar", zegt Maxime in 'Open Casa' aan Robbert Rodenburg. "Het maakt me ook echt boos. Hoe haal je het in je hoofd om te denken dat je zoiets heftigs gaat verzinnen voor een paar rooie centen."

"Ik had me van tevoren niet kunnen bedenken dat mensen zo naar zouden kunnen reageren op zo'n verhaal. Dat is geen een moment door m'n gedachten gegaan. Je geeft je zo ontzettend bloot en als je dan dat soort reacties krijgt, gaat er wel eens door je heen: had ik dit beter niet kunnen doen."

"Maar dan krijg ik weer een reactie op Instagram van iemand die zegt: 'Ik heb je boek gelezen en ik heb nu eindelijk de moed om het thuis ook te gaan vertellen.' Dan denk ik wel weer van: oh ja, het is goed dat ik het heb gedaan."

"Maar ik had wel weer door die nare reacties een soort terugslag. Dat je opeens aan jezelf gaat twijfelen, wat eigenlijk belachelijk is. Maar als er zoveel mensen om je heen zeggen: 'Het zal wel meevallen, misschien heeft ze het uitgelokt'. Daar baal ik wel van, dat ik dan opeens aan mezelf ga twijfelen, terwijl dat zo niet de bedoeling is. Van: heb ik het niet overdreven, heb ik het niet erger gemaakt in mijn hoofd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.