Matthijs van Nieuwkerk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: Presentator reageert
COS
Matthijs van Nieuwkerk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: Presentator reageert
Foto: VTM

De Volkskrant heeft een artikel gepubliceerd over de angstcultuur die heerste bij 'De wereld draait door' met Matthijs van Nieuwkerk. Het gonsde al lange tijd van geruchten over grensoverschrijdend gedrag.

Uit het onderzoek van De Volkskrant blijkt dat er bij 'De wereld draait door' een angstcultuur heerste door het "structureel grensoverschrijdend gedrag" van Matthijs van Nieuwkerk en enkele eindredacteurs. Matthijs zou regelmatig woedeaanvallen hebben gekregen en collega's hebben vernederd.

Heel wat medewerkers van de show zouden door het gedrag van Matthijs ziek uitgevallen zijn tussen 2005 en 2020. Zender BNNVARA, waar Matthijs nog steeds aan de slag is, had de afgelopen maanden verschillende gesprekken met Matthijs over zijn gedrag. Hij erkende dat hij over grenzen gegaan is.

Na het onderzoek heeft de presentator bij De Volkskrant gereageerd, maar hij betuigde geen spijt. Even later komt Matthijs volgens VRT NWS met een nieuwe verklaring. "Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm", klinkt het.

"Nu zitten we met een aantal ongemakkelijke gedane zaken. Die nemen helaas geen keer, maar stemmen wel tot nadenken. Deze spiegel blijft in mijn kamer hangen", citeert VRT NWS Matthijs van Nieuwkerk.

Meer nieuws

Meer nieuws

.