Luca Borsato doorbreekt stilte tegen ieder advies in: "Ik wil mij niet langer verschuilen"
COS
Luca Borsato doorbreekt stilte tegen ieder advies in: "Ik wil mij niet langer verschuilen"
Foto: Instagram @luca_borsato

Luca Borsato heeft zijn stilzwijgen doorbroken op sociale media. Ondanks de huidige situatie waarin zijn vader Marco Borsato en bijgevolg de andere Borsato's zich bevinden, gaat hij zijn dromen najagen.

Drie jaar geleden vond Luca Borsato zijn passie in het schrijven van muziek. Er werden plannen gemaakt om muziek naar buiten te brengen. "Helaas werden deze plannen door de omstandigheden abrupt stopgezet", schrijft Luca in een statement op Instagram.

"Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat", zegt Luca, verwijzend naar de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van vader Marco Borsato.

"Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen. Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe."

Luca wil geen medelijden of aandacht, maar stilte zal niks veranderen aan zijn situatie. "Ik wil mij niet langer verschuilen, omdat dat nou eenmaal 'het beste voor de huidige situatie is'. Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit."

"Tegen ieder advies in"

"Dit is waarom ik met vreugde in mijn hart dan ook eindelijk kan verkondigen dat ik mijn muziek uit ga brengen. Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videografen, zonder mediateam. Slechts ikzelf met de steun van mijn twee beste vrienden en medemuzikanten, zoals het drie jaar geleden is begonnen."

"Ook al gaat dit alles tegen ieder advies in, kan ik niet langer stilstaan. Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid. Dat is waarmee ik naar buiten wil treden en waarom ik mij genoodzaakt voel om met dit statement te beginnen", zegt Luca in zijn bericht.

Luca zal de media niet te woord staan over de huidige situatie en focust zich de komende tijd op zijn muziek. "Ik weet niet hoe het allemaal uit zal gaan pakken, maar ik kan niet wachten om de nummers nu eindelijk met de wereld te kunnen delen", aldus Luca Borsato.

https://www.instagram.com/p/CfZIDc1t8u5/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.