Frans Bauer na herseninfarct Mariska: "Pas in januari kunnen de artsen het zeggen"
COS
Frans Bauer na herseninfarct Mariska: "Pas in januari kunnen de artsen het zeggen"
Foto: Instagram @fransbauer

Mariska Bauer werd begin januari getroffen door een herseninfarct. De echtgenote van Frans Bauer is nog volop aan het herstellen.

Frans Bauer ziet hoe het elke dag beter gaat met zijn echtgenote sinds ze getroffen werd door haar herseninfarct. Ze is bijna een half jaar na het infarct aan het revalideren. Of ze voor honderd procent zal herstellen, is nog niet duidelijk.

Volgens Frans spreekt en beweegt Mariska Bauer wel weer zoals ze voor het infarct deed. "Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van", zegt de zanger in Story.

"De artsen hebben ons verteld dat bij een herseninfarct een gedeelte van je hersencellen afsterft. Dat gedeelte gaat als het ware 'op slot'. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen. Maar dat kost tijd."

"Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten", besluit Frans Bauer in Story.

Meer nieuws

Meer nieuws

.