Enorme catastrofe dreigt voor Peter Gillis: "Hij kan ernaar fluiten"
COS

Peter Gillis baat verschillende vakantieparken uit in Nederland. De ondernemer lijkt zich klaar te moeten maken voor een enorme catastrofe.

Peter Gillis heeft negen vakantieparken in Nederland. Het Algemeen Dagblad meldt nu dat vijf van die negen parken dreigen te worden gesloten. De gemeentes zijn namelijk van plan vergunningen voor de parken te eisen.

Volgens het AD is de kans klein dat Peter de vergunningen krijgt. Bij een aanvraag moet de ondernemer namelijk een Bibob-toets afleggen. Daarbij wordt gekeken of er risico bestaat dat de ondernemer "de vergunning misbruikt voor witwassen of criminele zaken".

De Oostappen Groep van Gillis zou bij de aanvraag van andere vergunningen voor de toets gezakt zijn. "Hij kan hierdoor al fluiten naar vergunningen voor een horecazaak op zijn park Slot Cranendonck in Soerendonk en voor uitbreiding van zijn park De Berckt in Baarlo", citeert Shownieuws de krant.

"Zijn pas aangeschafte camping in Valkenburg mag zelfs helemaal niet open omdat hij geen exploitatievergunning krijgt", klinkt het nog in de krant. Momenteel hangt er Peter ook nog een dwangsom van één miljoen euro boven het hoofd voor een illegaal feit.

Meer nieuws

Meer nieuws

.