Droomt Erica Meiland van nationale politieke carrière? Dit verrassende antwoord heeft ze klaar
COS
Droomt Erica Meiland van nationale politieke carrière? Dit verrassende antwoord heeft ze klaar
Foto: Instagram @ericameiland

Erica Renkema stapte recent de politiek in. Eerder dit jaar werd de 'Chateau Meiland'-ster verkozen in de gemeenteraad van Noordwijk als lijstduwer van de Partij voor de Inwoners.

In hun podcast 'Wat Goéééd!' hebben Erica Renkema en Martien Meiland het over het feit dat Nederland nog nooit een vrouwelijke minister-president had. Ze vinden het hoog tijd dat daar verandering in komt.

"Zou jij het willen? Stel je nou voor dat jij van de politiek in Noordwijk doorschuift naar de landelijke politiek, zou jij dat dan uiteindelijk aankunnen of willen?", citeert Shownieuws Martien in de podcast.

"Wat zijn de voor- en nadelen als je premier bent?", vraagt de voormalige kasteelheer zich af. Behalve een leuk salaris heeft het volgens Erica geen voordelen. En: "Je hebt dan toch geen tijd om het uit te geven."

Je zou wel veranderingen teweeg kunnen brengen. "Maar dan moet je natuurlijk wel ook goed met die andere partijen samenwerken. In de lokale politiek is dat veel leuker, veel gemütlicher zeg maar", aldus Erica die duidelijk geen ambities koestert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.