Doodsoorzaak Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, bekend
COS

Eerder deze maand kregen we droevig nieuws te horen. Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, overleed op 8 november.

Pierre Kartner was een Nederlandse zanger en componist die onder de artiestennaam Vader Abraham bekend werd met nummers als 'Het Smurfenlied' en 'In 't kleine café aan de haven'. Hij werd 87 jaar oud.

Pierre werd in besloten kring begraven. Pas na het afscheid werd zijn overlijden bekend gemaakt. Over de doodsoorzaak was geen informatie. Die geeft Walter Kartner (60), de enige zoon van de zanger, nu wel.

"Mijn vader is tot het laatst helder gebleven. Zijn geheugen was vlijmscherp. Hij was absoluut niet dementerend, zoals wordt verteld", benadrukt Walter in Privé. Eén jaar geleden kreeg Pierre te horen dat hij aan kanker leed: botkanker.

"Mijn vader kreeg al vrij snel te horen dat hij er rekening mee moest houden dat er niets meer aan te doen was. De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid." Pierre is in z'n eigen huis vredig ingeslapen, met zijn hand in die van z'n zoon.

Meer nieuws

Meer nieuws

.