Zorgt de eerste week van augustus voor weersverbetering? Dit ziet Sabine Hagedoren op de weerkaarten gebeuren
WVDS
Zorgt de eerste week van augustus voor weersverbetering? Dit ziet Sabine Hagedoren op de weerkaarten gebeuren
Foto: VRT 1

Heel veel regen kregen we de laatste dagen al te verwerken. Buien, lange periodes van regen, regen met een donderslagen, alle vormen van regen zijn de revue gepasseerd.

Wat staat ons nog te wachten? “Op maandag blijven we grotendeels onder de wolken zitten. We krijgen alweer een portie neerslag over ons heen. De buien kunnen zeer intens zijn met mogelijk een donderslag.”

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het weer somber in. “Er zal bijna geen zon te zien zijn terwijl er storingen passeren. Aan de kust gaat de wind stevig komen opzetten met rukwinden tot wel 65 kilometer per uur.”

“De temperaturen stijgen niet hoger dan 20 à 21 graden. Niet meteen het mooiste weer van de wereld.”

En het slechte weer blijft aanhouden. “Voor de rest van de week krijgen we geregeld wel wat neerslag”, voorspelt weervrouw Sabine Hagedoren.

“Op dinsdag krijgen we opnieuw een reeks buien over ons heen en blijven de temperaturen ondermaats bij 21 graden. Een onweer is ook niet uit te sluiten.”

Een volgende depressie kondigt zich aan op woensdag. “Woensdag belooft het alweer een kletsnatte dag te worden.”

En de cijfers liegen er niet om. “Er kan 10 tot 15 liter water per vierkante meter vallen.”

“Er zal ook ook een strakke wind staan. We halen amper 20 graden.”

“Op donderdag zakt de temperatuur tot een dieptepunt van 19 graden. Buien, gedonder en redelijk veel wind”, vat Sabine het weer samen.

“Vrijdag en zaterdag zou het dan toch wat droger worden met nog enkele buien, maar toch wat rustiger dan de vorige dagen. De temperatuur blijft staan op een magere 20 graden.”

“Het lijkt erop dat de eerste week van augustus niet meteen zorgt voor een weersverbetering”, besluit weervrouw Sabine Hagedoren haar weerbericht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.