Zomers weer van korte duur? Weerman Bram Verbruggen ziet dit op ons afkomen
WVDS
Zomers weer van korte duur? Weerman Bram Verbruggen ziet dit op ons afkomen
Foto: VRT 1

Het ziet er naar uit dat de zomer terug zijn intrede gaat maken. Maar voor hoe lang zullen we kunnen genieten van de zon? Weerman Bram Verbruggen heeft het antwoord.

“De zon die gaat erdoor komen”, verzekert weerman Bram Verbruggen de luisteraars van Radio 1. “Veel zon vandaag met een paar stapelwolken.” 

“Het wordt ook nog wat warmer dan gisteren. We gaan in veel plaatsen in Vlaanderen en Brussel naar 24 à 25 graden. Er staat een zwakke bries vanuit het zuidoosten.”

“In de nacht van donderdag op vrijdag is het helder weer waardoor het weer flink gaat afkoelen. Vrijdagochtend liggen de minima tussen 13 en 16 graden.”

“Vrijdag krijgen we na het ochtendgrijs opnieuw zon, maar in de loop van de dag komen er meer wolken over ons heen. Na de middag zou daar lokaal nog een bui uit kunnen vallen.”

Het wordt wel zeer warm volgens de weerkaarten. “De temperatuur zal rond 27 graden liggen, dus het wordt de warmste dag van de week. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.”

En dan volgt het weekend. Kunnen we plannen maken voor die lang uitgestelde barbecue? Of uitstap naar het pretpark met de kinderen?

“Zaterdag ziet er wisselvallig uit met toch een aantal buien”, klinkt weerman Bram toch wel een beetje minder enthousiast. 

“Die buien kunnen fel zijn met eventueel een donderslag in het centrum en het oosten van ons land.”

Het blijft wel nog warm. “De temperatuur zal schommelen rond 24 graden.”

“Daarna op zondag, maandag, dinsdag en woensdag komen we terecht in licht wisselvallig weer. Een paar buien en heel veel droge momenten wisselen elkaar af. De temperatuur zal rond 23 graden liggen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.