Wisselvallig weer zet zich verder: Voor zondag ziet Sabine Hagedoren nog een extra weerelement de kop opsteken
WVDS
Wisselvallig weer zet zich verder: Voor zondag ziet Sabine Hagedoren nog een extra weerelement de kop opsteken
Foto: VRT 1

Volgens weervrouw Sabine Hagedoren blijft het Belgische wisselvallige weer toch nog een tijdje aanhouden. Zon, buien en wolken zijn de ingrediënten voor de komende dagen.

Het contrast met de hittegolf die momenteel heerst in Italië, Griekenland en Spanje is groot. “Bij ons is het momenteel alles behalve een hittegolf met Belgische temperaturen met af en toe een beetje neerslag”, klinkt het bij Sabine Hagedoren.

“Op donderdag blijft het weer wisselvallig. Er zijn momenten dat er zware bewolking is en er zijn momenten dat er lokaal een bui zal vallen.”

“De temperaturen liggen net zoals woensdag rond 21 à 22 graden. In de Kempen en het uiterste zuiden kan het misschien zelfs 23 graden worden. Aan de kust wordt het zwaar bewolkt bij 20 graden.”

Nog meer wisselvallig weer mogen we op vrijdag verwachten. “Af en toe zon, hier en daar een bui en we houden het bij 22 graden”, vat weervrouw Sabine het weer samen voor ons.

Het weekend belooft ook niet veel beterschap. “Zaterdag overdag blijft het meestal droog. ‘s Avonds en ‘s nachts trekt dan een regenzone van west naar oost over ons land. De temperatuur zal rond 22 graden liggen.”

Zondag zet hetzelfde weer zich voort met één bijkomend gegeven. “Het gaat ook stevig waaien, wat ook maandag het geval zal zijn.”

Maandag zal er ook zeker kans zijn op een bui en dinsdag wordt het volgens weervrouw Sabine op VRT 1 wel droger bij 21 graden. Echt Belgisch zomerweer.

Meer nieuws

Meer nieuws

.