Het weer Wees vandaag voorzichtig want we krijgen te maken met erg onstuimig weer
PMN
Wees vandaag voorzichtig want we krijgen te maken met erg onstuimig weer
Foto: Pixabay

De winterprik is voorbij! De sneeuw laten we achter ons en we krijgen een heel ander weertype. Wat staat er ons te wachten?

Maandag bereikt al snel een nieuwe regenzone ons land vanaf het westen. Aan de achterzijde hiervan wordt het grotendeels droog met brede opklaringen. De opklaringen doen zowel Laag- als Midden-België aan, in Hoog-België blijft het vermoedelijk bewolkt en regenachtig. Het wordt nog iets zachter bij maxima tussen 5 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en 10 of 11 graden elders, meldt het KMI.

In de voormiddag is de wind vaak nog krachtig in het binnenland en zeer krachtig aan zee met rukwinden tussen 80 en 90 km/h. In de namiddag, na de passage van de regenzone, ruimt de wind naar westelijke richtingen en wordt hij matig tot soms vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tussen 50 en 60 km/h.

Dinsdagochtend is het op veel plaatsen zonnig met hoge wolkenvelden. In de Ardennen begint de dag grijs met lokale mist. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en volgt er regen. De maxima worden pas 's avonds laat bereikt; ze liggen dan tussen 7 of 8 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Laag-België. De wind waait matig uit zuidwest, toenemend tot vrij krachtig en aan zee tot krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot zo'n 60 km/h.

Woensdagvoormiddag trekt een regenzone snel van noordwest naar zuidoost. In Vlaanderen wordt het snel droog met brede opklaringen. In de gebieden ten zuiden van Samber en Maas blijft het een groot deel van de dag grijs en regenachtig. De maxima liggen rond 6 of 7 graden in de Hoge Venen, rond 10 graden aan zee en rond 12 graden in het centrum. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit westzuidwest met rukwinden rond 65 km/h. Op het einde van de dag neemt de wind af.

Meer nieuws

Meer nieuws

.