Weervrouw Sabine Hagedoren ziet weekend somber in
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren ziet weekend somber in
Foto: VRT 1

Na een stralende dag trekt er opnieuw typisch Belgisch wisselvallig weer over ons land. Weervrouw Sabine Hagedoren vertelt ons wat we kunnen verwachten.

“In de loop van woensdag zal de wind vanuit het westen meer en meer komen aanwakkeren. Er zullen zonnige momenten zijn, maar zeker ook zwaar bewolkte”, vertelt Sabine Hagedoren tijdens haar weerpraatje op VRT 1.

“Ook lokale buien zijn niet uit te sluiten. In de namiddag wordt het aan zee droog. Als er buien vallen, zullen die vooral in het binnenland vallen.” 

Wat betreft de temperaturen: “Temperaturen klimmen niet zo hoog als de voorbije dag en halen 22 à 23 graden. In het uiterste zuiden van het land zou het misschien nog 24 graden kunnen worden.

Ook voor de volgende dagen voorspelt weervrouw Sabine koelere weer. “De temperaturen blijven rond 22 graden schommelen.”

“Op donderdag blijft het wisselvallig met af en toe een zonnestraal. Er zullen wolken zijn met een paar buien.Ongeveer hetzelfde weer zet zich door voor vrijdag.”

De eerste dag van het weekend zal starten met zon, maar al snel zullen er veel wolken opdagen. In de loop van zaterdag vergroot de kans op neerslag.

Maar het wordt erger: “Zondag wordt een absoluut grijze dag met wolken die de bovenhand nemen.  Het wordt ook koeler met maar 20 graden”, voorspelt Sabine aan de hand van de weerkaarten

Maandag zou het mogelijk warmer kunnen worden met zomerse temperaturen rond 25 graden. Maar de kans op een enkele bui blijft bestaan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.