Weervrouw Sabine Hagedoren ziet drukkend zwoel weer op ons afkomen, maar heeft ook waarschuwing klaar
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren ziet drukkend zwoel weer op ons afkomen, maar heeft ook waarschuwing klaar
Foto: VRT 1

We hebben donderdag kunnen genieten van een mooie zomerse dag met temperaturen die nog dragelijk waren, maar weervrouw Sabine Hagedoren kondigt een overdaad aan zon aan voor de komende dagen.

Sabine ziet voor vrijdag veel zon op ons afkomen: “Op vrijdag krijgen we heel veel zon de hele dag door met een paar onschuldige schapenwolkjes. De temperatuur gaat al wel flink oplopen tot 28 à 29 graden.”

“Ook aan zee zal het heel warm aanvoelen omdat een zeebries op vrijdag pas laat op gang komt. En in de Hoge Venen wordt het ook 24 graden.”

En dan voorspelt weervrouw Sabine het weer voor het weekend dat voor de deur staat. Vooral voor de late namiddag en avond kan je het best een regenjas of paraplu voorzien.

“Zaterdag starten we met veel zon”, is het positieve dat Sabine in de weerkaarten ziet. “Maar er vormen zich stilaan meer en meer wolken en tegen de avond vergroot de kans op een regenbui of onweer.”

En de temperatuur swingt de pan uit. “Het gaat heel zwoel aanvoelen met temperaturen in het centrum van het land van 31 graden.”

“Het blijft drukkend warm op zondag met alweer in de loop van de dag groeiende stapelwolken die zullen zorgen voor regen die soms gepaard zal gaan met donder en bliksem.”

“Lokaal kunnen dat felle onweders worden. De maxima zal in het centrum van ons land rond 27 graden liggen.”

Wat we volgende week kunnen verwachten vat de weervrouw op Eén al even samen: “Begin volgende week zal heel wisselvallig weer brengen met temperaturen rond 24 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.