Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt niet zo veel fraais voor het weekend
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt niet zo veel fraais voor het weekend
Foto: VRT 1

Momenteel is de temperatuur gedaald en voelt het koel aan. Maar er staat nog heel wat te gebeuren qua weer, volgens de weerkaarten die Sabine Hagedoren heeft bekeken.

“Vrijdag starten we met vrij veel bewolking en af en toe een streepje zon”, legt weervrouw Sabine uit. “Vooral in de namiddag voorspellen de kaarten bredere opklaringen.”

“Er is een opstuwing van warme lucht vanuit het zuiden waardoor de temperaturen zullen klimmen tot 26 à 27 graden. Ook aan zee belooft het zomers warm te worden.”

Het weekend zal eerder winderig en wisselvallig zijn, voorspelt Sabine in haar weerpraatje op VRT 1. “Vooral zaterdag kan er regen vallen.”

“Die buien beginnen in het zuidoosten van ons land. Later op de dag zullen die buien ook verschijnen in het centrum en het oosten van België.”

Het wordt er wel niet koeler door. “Temperaturen blijven nog wel zomers met 25 graden.”

“Zondag wordt het al koeler met 22 graden. Misschien duikt er nog een laatste bui op zondagochtend. Daarna blijft het droog met opklaringen.” 

Begin volgende week krijgen we koeler weer. “Ook maandag blijft het zo goed als droog met geregeld wat zon. Maar de temperatuur daalt tot 22 graden.”

“Dinsdag loopt de temperatuur dan weer opnieuw op tot 25 graden met veel zon en weinig wind. Vanaf woensdag wordt het terug wisselvallig weer met temperaturen rond 22 graden en de kans op neerslag wordt groter”, besluit Sabine.

Meer nieuws

Meer nieuws

.