Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt neerslachtig weer: “We krijgen buien over ons heen die best intens kunnen zijn”
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt neerslachtig weer: “We krijgen buien over ons heen die best intens kunnen zijn”
Foto: VRT 1

Momenteel blijven we in België gespaard van de verzwelgende hitte die in het zuiden van Europa woedt, maar volgens de weerkaarten zullen we steeds meer te maken krijgen met buien. Weervrouw Sabine vertelt het ons.

Die buien ziet weervrouw Sabine Hagedoren al vrij snel opdagen. “Op vrijdag is het aanvankelijk op vele plaatsen nog droog. Maar dan krijgen we vanuit het westen buien over ons heen die best intens kunnen zijn.”

En die buien gaan zich nog uitbreiden in de loop van de dag: “Die buien trekken daarna landinwaarts zodat het ook in het centrum en zuiden van het land zal gaan regenen.”

En het gaat er misschien nog feller aan toe gaan. “Naast buien kan er ook onweer ontstaan met rukwinden.”

“De temperaturen zijn nog wel vrij goed bij 22 graden in het centrum en mogelijk 23 graden in het zuiden van ons land”, geeft Sabine nog mee.

“Zaterdag krijgen we een droge periode met zon. Maar stilaan komen er meer en meer wolken opzetten. In de late namiddag of avond begint het te druppelen in het uiterste westen van ons land.”

“Ook zaterdagnacht zal de regen aanhouden en zelfs nog toenemen. De temperatuur zal wel 23 graden halen.”

De laatste dag van het weekend wordt het koeler, voorspelt Sabine Hagedoren in haar weerpraatje op VRT 1. En ook buien zullen opnieuw de bovenhand nemen.

“Er zullen veel wolken zijn, waardoor de zon weinig kans zal hebben om erdoor te komen. Af en toe zullen er buien vallen bij een strakke wind. Aan zee kan het windkracht 5 worden.”

“Maandag zal er ook nog veel wind te voelen zijn met af en toe buien en een opklaring bij 21 graden.”

Het wisselvallige weer zet zich in België ook dinsdag en woensdag voort. De temperaturen zullen dan schommelen tussen 20 à 21 graden. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.