Weervrouw Sabine Hagedoren doet niet zo'n aangename weersvoorspelling
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren doet niet zo'n aangename weersvoorspelling
Foto: VRT 1

Het mooie weer loopt op zijn einde, althans als de voorspellingen uitkomen. En volgens weervrouw Sabine Hagedoren zal in de loop van donderdag de zon moeten plaatsmaken voor andere weer.

“De kans op regen en onweersbuien gaat donderdag toch wel geleidelijk aan groter worden”, klinkt het in het weerbericht op VRT 1 door Sabine Hagedoren

“Donderdag zal het opnieuw wisselvallig weer worden”, voorspelt Sabine. Maar ze zalft onmiddellijk: “Maar het blijft nog wel warm.”

Kans op regen en onweersbuien

"Donderdagochtend zijn er nog brede opklaringen. Maar in de loop van de namiddag wordt de kans op regen en onweersbuien groter.”

“Het blijft warm met temperaturen van 27 graden en in de Kempen zelfs mogelijk tot 28 graden. Aan de kust is het koeler met 23 graden.”

Wisselvalligheid zet zich voort

En daarna houdt het wisselvallige weer aan. “Het wordt heel ander weer dan op woensdag en dat gaat ook zo zijn voor vrijdag en in het weekend.”

“Ook op vrijdag passeren een aantal buien al dan niet met gedonder bij. De temperatuur ligt dan rond 25 graden, wat nog steeds warm is.”

Afkoeling

“In het weekend start de afkoeling. Zaterdag wordt het nog maar 20 graden in het centrum van het land.” Regelmatig mogen we ons zaterdag aan een bui verwachten.

“Ook zondag kunnen er nog een paar buien vallen.” En bovendien zal in het weekend de wind een tandje bijsteken. De wind komt dan uit zuidwestelijke richting tot bij ons.

Meer nieuws

Meer nieuws

.