Weervrouw Sabine Hagedoren heeft nieuws voor het weekend: Dat gaat groot verschil zijn
WVDS
Weervrouw Sabine Hagedoren heeft nieuws voor het weekend: Dat gaat groot verschil zijn
Foto: VRT 1

We hebben deze week al optimaal kunnen genieten van zonnig weer. Soms wel met een dik wolkendek, maar regen is er maar weinig gevallen.

De weerkaarten voorspelden een ommekeer in het weer half deze week. Maar wanneer is het zover? En wat kunnen we exact verwachten? Weervrouw Sabine Hagedoren brengt duidelijkheid.

“Het ochtendgrijs trekt op woensdag snel weg en dan kunnen we overal genieten van veel zon”, is het leuke nieuws dat Sabine ons vertelt. 

Zomerse temperaturen

“Er komen in de loop van de dag meer en meer sluierwolken opzetten. En het wordt zomers warm bij 27 en lokaal zelfs 28 graden.”

“Als je het liever wat koeler hebt, dan trek je het best richting het strand. Daar schommelt de temperatuur eerder rond 21 à 22 graden.”

Ommekeer in het weer

“Vanavond blijft het nog droog met brede opklaringen. Maar in de loop van de nacht komen al wat meer wolken over ons land getrokken en dat kan lokaal misschien al een bui geven.”

“Op donderdag zal het wisselvalliger worden. Eerst nog droog en behoorlijk wat zonnige perioden, maar in de loop van de dag komen er meer wolken die buien kunnen geven.”

Intense buien

“Daar kunnen een paar heel intense buien tussen zitten met gedonder erbij. Het voelt zwoel aan, want de temperaturen gaan richting 27 graden. In het oosten van het land kan de temperatuur klimmen tot 29 graden of lokaal zelfs tot 30 graden.”

Voor de rest van de week voorspelt Sabine Hagedoren in haar weerbericht op VRT 1 nog meer wisselvalligheid.

Weekend

“Op vrijdag valt er af en toe regen die gepaard kan gaan met wat onweersbuien. Dit bij een matige noordwesten wind. De maxima liggen vrijdag rond 25 à 26 graden.”

“In het weekend zijn er soms mooie opklaringen, maar ook zwaar bewolkte momenten en buien." Maar wat bijzonder opvalt is het verschil in temperatuur: "Het wordt een pak koeler. De temperaturen liggen rond 20 of 21 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.