Weervrouw Jacotte ziet einde komen aan de mooie nazomer: “Er komt verandering aan”
WVDS
Weervrouw Jacotte ziet einde komen aan de mooie nazomer: “Er komt verandering aan”
Foto: VRT 1

Een ware hittegolf, een temperatuurrecord dat sneuvelt en dat allemaal tijdens de eerste schoolweek. Maar daar komt binnenkort verandering in, laat Jacotte Brokken weten.

“We gaan richting de laatste dagen met 30 graden.” Met die boodschap start Jacotte Brokken haar weerbericht.

“Vrijdag was een dag vol zon, met geen wolkje aan de lucht. Het goede weer blijft ook nog even hangen tijdens het weekend”, voorspelt Jacotte.

Verandering

“Er komt wel verandering aan, want een lagedruk zone komt wel dichter bij en zorgt ervoor dat er al een buienlijn klaar ligt, die maandag zal voorbij trekken.”

“Het ochtendgrijs dat er zaterdagochtend is, zou normaal redelijk snel moeten oplossen. Daarna is er opnieuw heel veel zon en hitte.”

Hoge temperaturen aan de kust

“Het wordt 31 graden in het centrum van het land. Zelfs aan de kust halen we een hoge 29 graden.”

Ook de laatste dag van het weekend blijft het heet, vertelt Jacotte Brokken op VRT 1. “Op zondag blijft het 31 graden. Misschien komt er dan wat meer bewolking aanzitten.”

Kans op een bui vergroot

“De eerste dag van de week ligt de temperatuur rond 27 graden maar dan is er ook al kans op hier en daar een plaatselijke bui.”

“De kans op buien vergroot op dinsdag. Er kan eventueel onweer uitbreken vergezeld van intense buien. Het wordt gevoelig frisser bij 23 graden.”

“Op woensdag is het met 21 graden nog iets frisser, maar het blijft droog. Er zullen dan ook nog zonnige perioden zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.