Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt grote verandering in het weer: “Vanaf die dag wordt het 24 graden”
WVDS
Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt grote verandering in het weer: “Vanaf die dag wordt het 24 graden”
Foto: VRT 1

We hebben de laatste dagen weer liters regen te verwerken gekregen. Het weer begint op deze manier wel wat saai te worden, maar er is verandering in zicht.

“De rest van de week ziet het weer er best nog regenachtig uit. Op vrijdag krijgen we te maken we alweer te maken met een buienlijn.”

“We starten op vrijdag nat met lichte buien. Maar in de loop van de dag neemt de intensiteit van de buien nog toe en is er ook kans op onweer”, klinkt Jacotte heel somber tijdens haar weerpraatje op VRT  1. 

“De maxima, die liggen rond 19 graden.” Dat zal redelijk fris aanvoelen.

“Een lagedrukgebied gaat dit weekend onze kant op komen en brengt nattigheid met zich mee. Maar we starten het weekend droog.”

“Des te meer naar het oosten, des te droger het zal blijven. In de loop van zaterdag zullen buien onvermijdelijk zijn. We zullen het moeten stellen met amper 18 graden.”

Op zondag zakt de temperatuur zelfs tot een dieptepunt van 17 graden. Het gaat zeker ook nog regenen. 

Maar daarna gaat het weer een grote ommezwaai maken. “De verlossing van het slechte weer, die komt er op maandag. We krijgen dan zonniger weer met nog wel een lichte kans op buien op maandag en dinsdag.”

En dan doet de weervrouw een uitspraak waarvan iedereen blij wordt. “Vanaf woensdag wordt het 24 graden. De zon gaat schijnen en het blijft droog.”

“Het is dus uitkijken naar de tweede helft van volgende week”, besluit Jacotte Brokken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.