Weervrouw Jacotte Brokken kondigt tropische temperaturen aan: "En vanaf dan zal het nog warmer aanvoelen"
WVDS
Weervrouw Jacotte Brokken kondigt tropische temperaturen aan: "En vanaf dan zal het nog warmer aanvoelen"
Foto: VRT 1

We hebben al wat meer zon gezien dan de hele afgelopen maand. Maar hoe warm gaat het nog worden? Weervrouw Jacotte ziet het weer veranderen de komende dagen.

“We zijn de stabiliteit in het weer stilaan aan het herwinnen. Een laatste storing is gepasseerd en een hogedrukgebied neemt het opnieuw over”, weet Jacotte te vertellen aan het begin van haar weerpraatje op VRT 1.

“Dat hogedrukgebied zorgt ervoor dat er bij ons steeds meer oostelijke en zelfs zuidoostenlijke luchtstroming is. Warme continentale lucht brengt dieluchtstroom met zich mee."

"En dat gaan we ook merken aan de temperaturen. Zeker op vrijdag, want dan zullen ze heel dicht aanleunen tegen de 30 graden.”

Maar eerst nog de voorspelling voor woensdag. "Woensdag wordt opnieuw een dag met afwisselend zon en wolken bij temperaturen rond 26 graden in het uiterste oosten van de Kempen. In het centrum van het land wordt het twee graden koelen, wat nog warm is.”

Wat betreft de rest van de week voorspelt Jacotte het volgende: “Op donderdag hebben we weer opklaringen en wolken die elkaar gaan afwisselen. Een lokale bui is niet uitgesloten bij 25 graden.”

“Vrijdag wordt de warmste dag van de week met 29 graden en veel zon. Er staat een warme zuidoosten wind.”

Voor het weekend lijkt het dat de warme temperaturen zullen aanhouden en zondag gaat de wind afnemen, waardoor het nog warmer zal aanvoelen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.