Het weer Weerman Frank Duboccage ziet het weer drastisch veranderen: “Zou het dan toch lukken?”
PMN
Weerman Frank Duboccage ziet het weer drastisch veranderen: “Zou het dan toch lukken?”
Foto: Medialaan

Er viel gisteren heel wat neerslag in ons land. Vandaag wacht ons nog meer regen.

Het weer is niet om naar huis te schrijven. Vandaag staat er nog meer wind en regen op het menu. Het KMI waarschuwt dan ook met code geel en oranje voor die wind en regen.

De meeste neerslag wordt opnieuw verwacht in het zuiden van het land. De maxima schommelen van 6 of 7 graden op het Ardense reliëf tot 10 of 11 graden in het centrum en het westen van het land. 

De zuidwestenwind is meestal vrij krachtig, en aan zee en op de Ardense toppen eerder krachtig. We verwachten rukwinden tussen 60 en 70 km/h met lokale uitschieters rond 80 of misschien 90 km/h.

Donderdag is eerst nog veel bewolking met enkele lokale buien. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog met tijdelijk enkele opklaringen. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk grijs met nog enkele buien. 

Later in de namiddag wordt het weer bewolkt vanuit Frankrijk en gaat het opnieuw regenen over de westelijke landshelft. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. 

Vanaf zondag lijkt het een heel stuk frisser te worden. Het wordt dan nog maar 2 graden.

“Ik durf het nog niet voluit van de daken schreeuwen, maar er lijkt iets te veranderen op de weerkaarten”, klinkt het bij weerman Frank Duboccage.

“Gedaan met die natte zuidweststroming, in de plaats een continentale stroming. Droog en kouder weer komt eraan. Zou het dan toch lukken? “

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frank Duboccage (@weermanfduboccage)

Meer nieuws

Meer nieuws

.