Weerman David Dehenauw kondigt grote weersverandering aan voor volgende week
PMN
Weerman David Dehenauw kondigt grote weersverandering aan voor volgende week
Foto: Photo News

Het wordt vandaag echt opletten. Er komen hevige onweersbuien onze richting uit. Het KMI waarschuwt in sommige provincies al met code oranje.

Het onweer dat onze richting uitkomt kan bestaan uit heel veel regen op korte tijd. "Dat zijn best wel felle onweersbuien", licht weerman David Dehenauw toe tijdens zijn weerpraatje bij VTM. "Er kunnen best ook wel felle hagelstenen tussenzitten en er is ook kans op windstoten. Aan de kust zal het onweer minder intens worden."

"Maandag wordt het dan droger. Er is nog kans op een bui, maar er zijn ook vaak perioden met veel zon. We krijgen dan temperaturen van 24 graden. Hetzelfde weer krijgen we dinsdag, maar dan neemt de wind toe. Er zijn soms ook wel wat wolkenvelden. Het kwik stijgt terug naar 27 graden."

Vanaf woensdag nemen de temperaturen wel een duik. "Het koelt dan af naar 22 graden", gaat de weerman verder. "Dat is wel een forse daling. Donderdag zijn er zon en wolken met 22 graden. De wind neemt ook wat af."

"Vrijdag is het meestal droog. De temperatuur blijft hangen op 23 graden. Zaterdag dezelfde temperatuur maar dan is er weer meer kans op een bui."

Meer nieuws

Meer nieuws

.