Het weer Weerman Bram ziet het weer compleet veranderen: “Vanaf volgende week”
PMN
Weerman Bram ziet het weer compleet veranderen: “Vanaf volgende week”
Foto: VRT 1

We kregen gisteren een zonovergoten dag met een prachtig winterlandschap. Wacht ons dat vandaag ook?

“Vanochtend kan er de eerste sneeuw in het zuiden van het land vallen”, licht weerman Bram Verbruggen toe bij Radio 2. “Bij ons in Vlaanderen zou de ochtendspits nog heel goed moeten meevallen.”

“Het is pas in de latere voormiddag dat in Vlaanderen de eerste sneeuw valt en dan nog niet eens overal. Het ziet er naar uit dat die sneeuwzone vooral in Wallonië zal blijven plakken. Die neemt ook Brussel mee, de provincies Vlaams - en Waals Brabant en het zuiden van Limburg. Misschien dat die sneeuwzone tot in Mechelen geraakt, maar veel hoger dan dat niet.”

“In Wallonië kan er 10 tot 30 centimeter sneeuw vallen. Er zijn plaatsen in Vlaanderen, vooral dan in het noorden, waar er vandaag geen enkel sneeuwvlokje zal vallen. In Vlaanderen kan er 1 tot 5 centimeter sneeuw vallen. Het gaat dus allemaal nog goed meevallen.”

“Vanaf morgen draaien we het roer opnieuw volledig om. Dan krijgen we opnieuw zonnig weer maar het blijft koud. De komende dagen kan er telkens hier en daar nog een winters buitje vallen, maar meestal zonnig en droog. De temperaturen schommelen in de buurt van het vriespunt.”

“En volgende week krijgen we te maken met nog een heel ander weertype. Dan wordt het heel zacht met tien graden en meer. Dan is er ook weer regen en wind. Geniet nu nog van de kou en de sneeuwvlokjes en dan volgende week weer ander weer.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.