Weerman Bram Verbruggen ziet wisselvallig weer op ons afkomen met één uitzondering: “Dat wordt deze week de beste dag”
WVDS
Weerman Bram Verbruggen ziet wisselvallig weer op ons afkomen met één uitzondering: “Dat wordt deze week de beste dag”
Foto: Eén

We zitten al een tijdje in winderig en wisselvallig weer, maar weerman Bram Verbruggen ziet er ook het positieve wel van in. En voor de rest van de week ziet het er niet al te fraai uit, met één uitzondering.

Weerman Bram begint zijn weerbericht op VRT 1 met een positieve noot: “We hebben momenteel wel gezond weer. De laatste tijd is de luchtkwaliteit goed. We krijgen af en toe vitamine D van de zon en de temperaturen zijn bij ons nog draaglijk bij 23 graden.”

Het weer voor deze week begint niet zo goed. “Maandag passeert er nog een storing die voor een aantal buien zal zorgen.”

“We starten op maandag nog met zon, maar in het westen van ons land komen al snel wolken opzetten met kans op een paar buien. In de loop van de dag verspreiden die wolken met regen zich over het hele land, terwijl het aan zee droger en zonniger wordt.”

“De temperatuur ligt rond 22 graden in Vlaanderen en Brussel en 23 graden voor het uiterste zuiden van ons land. De wind laat zich ook nog goed voelen met aan zee rukwinden tot 55 kilometer per uur.”

“Dinsdag wordt de beste dag van deze week. We krijgen dan droog en zonnig weer met maxima van 24 graden.”

“Vanaf woensdag gaat het harder waaien en wordt het opnieuw wisselvallig met buien bij 23 graden.” Ook de dagen nadien en het weekend houdt datzelfde weer aan. Temperaturen klimmen niet al te hoog en de wind zal zich laten voelen.

“Het ziet ernaar uit dat deze week een kwakkel week zal worden met wisselvallig weer”, besluit weerman Bram. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.