Weerman Bram Verbruggen ziet weer tandje bijsteken: “Dat komt allemaal onze richting uit”
WVDS
Weerman Bram Verbruggen ziet weer tandje bijsteken: “Dat komt allemaal onze richting uit”
Foto: Eén

De wolken zijn momenteel nog in de meerderheid en we hebben al heel wat buien moeten incasseren. Wanneer zal het opnieuw zomers worden?

Wel, Bram Verbruggen ziet momenteel niet zo’n positieve vooruitzichten in de weerkaarten. “Voor de komende dagen zit dat er helaas niet in.”

“Op de satellietbeelden zijn heel veel wolken te zien boven de Atlantische Oceaan en die komen allemaal onze richting uit”, verduidelijkt weerman Bram.

“Op zondag krijgen we vrij veel wolken over ons heen met periodes van lichte regen. In de loop van de dag krijgen we te maken met buien en droge periodes die elkaar afwisselen.”

“De temperatuur zal 22 graden zijn. Vanuit het zuidwesten komt goed voelbare wind opzetten. Aan zee kunnen er rukwinden zijn tot 60 kilometer per uur.”

Aan de kust ben je zondagnamiddag het best af volgens de voorspelling van Bram Verbruggen op VRT 1: “In het westen van het land wordt het in de loop van de namiddag iets droger met ook wat zon.”

Maandag steekt het natte weer nog een tandje bij. “In de nacht van zondag op maandag verwachten we nog meer regen. Het zou 10 tot 15  liter water per vierkante meter kunnen vallen.”

“Maandagochtend starten we met regen. De buien die daarna volgen kunnen best intens zijn met een donderslag en vrij veel wind. De maxima liggen rond 22 graden.”

Op dinsdag wordt het minder zacht bij amper 20 graden. Vooral in het zuiden van het land zullen veel buien vallen. In Vlaanderen blijft het bij een uitzonderlijk lokale bui. Goed voelbare en koude wind komt dan uit het noordwesten.”

“Woensdag zou wel eens de beste dag van de week kunnen zijn bij 21 graden en meestal droog weer.”

“Vanaf donderdag wordt het opnieuw wisselvallig. Dan zullen we ook een aantal buien te verwerken krijgen.”

“Voorlopig geen zomerse temperaturen van 25 graden meer”, besluit Bram zijn weerpraatje.

Meer nieuws

Meer nieuws

.