Weerman Bram Verbruggen ziet fantastisch weer opduiken in zijn weerkaarten: “Dan klimt de temperatuur tot 26 graden”
WVDS
Weerman Bram Verbruggen ziet fantastisch weer opduiken in zijn weerkaarten: “Dan klimt de temperatuur tot 26 graden”
Foto: VRT 1

Eindelijk gaan we afscheid kunnen nemen van al het herfstweer dat de laatste maand over ons heen is gekomen. Dat voorspelt althans Bram Verbruggen. Bye, bye regen!

“We moeten eerst nog een wisselvallig weekend doorspartelen vooraleer het beter zal worden”, voorspelt Bram Verbruggen aan het begin van zijn weerpraatje op Radio 1.

“Zaterdag start droog maar de wolken gaan toenemen en in de voormiddag kan er lokaal al een bui vallen. Vooral in de namiddag krijgen we van west naar oost regen over ons land heen.”

“Achter die regenzones zullen opnieuw opklaringen en felle buien elkaar afwisselen", is niet zo'n fijn vooruitzich en in de avond zal het mogelijk nog erger worden. "Voor deze avond mogen we ook nog onweer verwachten”, aldus weerman Bram.

“De temperatuur situeert zich tussen 16 en 20 graden. En de wind die laat zich ook voelen. Aan de zee kan de wind vrij krachtig zijn met windstoten tot 50 kilometer per uur.”

“Op zondag komen we voor de laatste keer in herfstachtig weer terecht. Slecht weer met regen en buien en heel veel wind. Het wordt amper 17 à 18 graden.”

Bram Verbruggen vertelt ook dat op zondag de windstoten zullen kunnen oplopen tot 70 kilometer per uur aan zee. In de latere namiddag zal het opklaren vanaf het westen.

De nieuwe week start al iets beter. “Op maandag en dinsdag krijgen we nog wisselvallig weer met een paar lichte buien, maar het zal veel minder nat zijn dan in het weekend het geval is.”

Vanaf midden volgende week komt de beloofde zomer eraan. “Vanaf woensdag blijft het volledig droog en wordt het ook warmer. We krijgen 24 graden. Donderdag en vrijdag klimt de temperatuur wellicht zelfs tot 26 graden met veel zon.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.