Weerman Bram Verbruggen ziet dan een einde komen aan het mooie weer
WVDS
Weerman Bram Verbruggen ziet dan een einde komen aan het mooie weer
Foto: VRT 1

Een tropische luchtmassa trok gisteravond en nacht over ons land. Hierdoor bleven de minima extreem hoog liggen. De temperatuur daalde niet lager dan 20 en 23 graden.

Maar de wolken zijn nog niet helemaal verdwenen. “Op zaterdag verwachten we opnieuw meer wolken met misschien in het westen van ons land een enkele bui.”

“Die wolken trekken in de loop van de voormiddag over ons land van west naar oost. Daardoor klaart het weer het eerst op in het westen van ons land.” 

“En In de namiddag zal ook het oosten van het land kunnen genieten van opklaringen. Het wordt heel warm bij 27 à 28 graden in het binnenland en 24 graden aan zee.” 

“De wind zal op zaterdag wel opmerkelijk meer voelbaar zijn dan op vrijdag het geval was”, vertelt Bram Verbruggen in zijn weerpraatje op VRT 1.

“Daarna zijn we vertrokken voor rustig, zonnig en warm weer”, klinkt het positief. “Zondag wordt het 27 graden.” 

“Na wat ochtendgrijs, zal overal de zon erdoor komen”, belooft Bram Verbruggen.

“Ook op maandag en dinsdag zet datzelfde weer zich door. De temperatuur klimt tot 28 of zelfs wel lokaal tot 30 graden.”

Maar dat mooie liedje duurt niet lang. “Dinsdag stijgt wel de kans op onweerachtige buien. Het zou kunnen dat dit pas het geval is dinsdagavond of pas tijdens de nacht, dat gaat later nog duidelijker worden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.