Weerman Bram Verbruggen weet het zeker: Dit weer mogen we verwachten voor de eerste schooldag
WVDS
Weerman Bram Verbruggen weet het zeker: Dit weer mogen we verwachten voor de eerste schooldag
Foto: VRT 1

Woensdag worden we allemaal getrakteerd op veel regen. Weerman Bram Verbruggen heeft niet zo’n fijn weerbericht te brengen.

"Woensdagvoormiddag trekt een storing over ons land van west naar oost met perioden van regen. De regen valt in de ochtend in het centrum van ons land.”

Intense buien

“Het start rond Brussel en Antwerpen. Vervolgens trekken de buien door naar het oosten en daarna zitten opklaringen klaar.”

In de loop van de dag verwacht weerman Bram nog wel wat stapelwolken en buien. “Vooral in de namiddag zullen de buien intens zijn met kans op onweer.”

“Maar na de buien krijgen we alsnog zon te zien”, vult Bram aan. “De temperaturen liggen rond 18 à 19 graden bij een matige wind.”

Koele nacht

“Tijdens woensdagnacht koelt het erg af. Temperaturen zakken tot 9 à 11 graden.”

“Donderdag start met zon en wolkenvelden. In de loop van de dag nemen de wolken de bovenhand en tegen de avond verwachten we lichte regen. Het wordt opnieuw 19 graden.”

Eerste schooldag

“De minste dag van de week is toch wel vrijdag”, vertelt Bram aan de luisteraars van Radio 1. “De eerste schooldag wordt een natte dag met lange perioden van regen. Het wordt 19 graden.”

Weekend

“In het weekend houden we het droger. Zaterdag ga we wel rekening moeten houden met mist die lang kan blijven hangen. De temperatuur klimt dan tot 22 graden.”

“Op zondag is er ochtendgrijs, maar dat maakt snel plaats voor de zon. De temperatuur schommelt rond 20 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.