Weerman Bram Verbruggen voorspelt winterprik: "Dan krijgen we sneeuw"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Volgens VRT-weerman Bram Verbruggen zit er een eerste winterprik aan te komen, waarbij ook in Vlaanderen sneeuw kan vallen.

"Dinsdag kregen we licht wisselvallig weer, met vooral veel wolkenvelden en een paar buien. Het werd vrij fris, met temperaturen van 4 tot 6 graden, bij een matige wind uit het westen", zei Verbruggen op Radio 2.

"De komende nacht kan er ook nog een bui vallen, vooral aan zee. Die bui zou wel eens winters kunnen zijn, met hier en daar een enkel sneeuwvlokje. Het wordt ook glad op de weg, want de minima zakken tot rond het vriespunt."

Sneeuw

"Woensdag gaat koud van start, met hier en daar misschien wat gladheid op de weg. Daarna is een enkele bui nog mogelijk, maar we houden het op de meeste plaatsen droog. Daarna maken we ons klaar voor een winterprik, want in de nacht van woensdag op donderdag verwachten we een storing, die regen en smeltende sneeuw mee zal brengen. In de Ardennen gaat het zeker sneeuwen, maar ook in Vlaanderen zou er donderdagochtend wat lichte sneeuw kunnen vallen. 's Avonds volgen nog een aantal buien, dus de oudejaarsnacht wordt wellicht gevaarlijk, met een aantal sneeuwbuien", aldus Verbruggen.