"We krijgen serieuze aprilse grillen over ons heen"

Vandaag zijn er al behoorlijke verschillen tussen het weer aan de kust en in het binnenland, maar vanaf morgen wordt het overal frisser.

Aan de kust werd het vandaag niet veel warmer dan 10 graden, terwijl de temperatuur in het binnenland en het zuiden van het land naar het dubbele ging. "De noorderwind komt eraan", zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. "Dat betekent dat het vannacht koud zal worden, met maxima rond de 5 graden."

"Vrijdag wakkert de wind aan en dan gaat de temperatuur aan de kust niet hoger dan 7 graden. In het binnenland stijgt het kwik tot amper 11 graden, een serieus verschil met vandaag." Er zijn wel wat opklaringen, aan de zee is er meer kans op wolken.

Ook in het weekend blijft de noordwestenwind overheersend aanwezig. De temperatuur draait overal rond 10 graden, maar het blijft wel droog. Volgende week komen de aprilse grillen eraan. "Regen, hagel en sneeuw die zal blijven liggen in Hoog-België zijn ons deel", besluit Deboosere. De nachten worden koud met temperaturen rond het vriespunt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.