Wanneer krijgen we nog eens een volledig droge dag? Bram Verbruggen heeft het antwoord klaar
WVDS
Wanneer krijgen we nog eens een volledig droge dag? Bram Verbruggen heeft het antwoord klaar
Foto: VRT 1

De buien waren op maandag al niet zo fel meer als in het weekend. En er is nog beter weer op komst volgens Bram Verbruggen.

“We zijn vertrokken voor een iets betere week dan de vorige”, klinkt Bram zichtbaar opgewekt. “Maar volledig droog blijft het deze week nog niet, want er ligt al een storing klaar. Veel regen brengt dat niet met zich mee.”

“Op dinsdag starten we op de meeste plaatsen droog. Maar in de loop van de dag gaat de bewolking toenemen vanuit het westen.” 

“En af en toe zal er uit die wolken nog een lokale bui kunnen vallen. Het is vooral tegen dinsdagavond en -nacht dat we langere periodes met lichte regen mogen verwachten.”

“De temperatuur ligt rond 19 graden en de wind laat zich opnieuw flink voelen. De wind zal matig zijn in het binnenland, maar aan zee vrij krachtig.”

“Voor woensdag is er dan opnieuw een weersverbetering”, legt weerman Bram uit op VRT 1. “In de loop van de dag wordt het droger en zonniger bij temperaturen tot 20 graden.”

“Op donderdag doen we het nog iets beter met 23 graden. Het wordt die dag zelfs volledig droog met zon van ‘s morgens tot ‘s avonds.”

“Op vrijdag krijgen we de warmste dag van de week met 26 graden.  De wind komt dan uit het zuiden.”

“In de loop van vrijdag moet er een regenzone voorbij trekken”, kondigt Bram aan dus zullen er periodes met lichte regen zijn.”

Het weekend wordt wisselvallig, maar met de nadruk op veel droge periodes.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.