Vervallen we opnieuw in herfstweer? Weervrouw Jacotte Brokken ziet dit weer op ons afkomen in de weerkaarten
WVDS
Vervallen we opnieuw in herfstweer? Weervrouw Jacotte Brokken ziet dit weer op ons afkomen in de weerkaarten
Foto: VRT 1

Heel wat plannen dreigen in het water te vallen op deze zaterdag. Althans, dat is toch de indruk die de meeste mensen momenteel hebben nu de regen met bakken uit de hemel valt.

Een voorbeeld van een jaarlijks evenement dat in het water is gevallen is ‘De Dodentocht’ van Bornem. Er hebben dit jaar al heel wat deelnemers tijdends de tocht van 100 kilometer in de nacht van vrijdag op zaterdag opgegeven omwille van het weer. 

Ook deze zaterdagochtend wordt overschaduwd door regenbuien. Is hiermee terug de herfst ingezet of is er verbetering op komst?

Jacotte Brokken beantwoordt deze vraag op Radio 1. “Er komt wel verbetering aan, maar dat zal eerder in de namiddag zijn”

“De regenzone trekt dan weg richting het oosten. Daarna zouden er in het westen en centrum van ons land drogere perioden moeten komen met opklaringen.”

Het wordt wel warm. “De temperatuur klimt dan ook weer naar 24 graden.”

“Zondag is opnieuw een wisselvallige dag met wolken en opklaringen. Hier en daar zal er nog wel een lokale bui vallen.”

En dit wisselvallige weer blijft ook volgende week nog aanhouden, volgens Jacotte Brokken. “Hetzelfde verhaal krijgen we op maandag en dinsdag. De temperaturen zullen dan net onder 25 graden liggen.”

Maar er is ook goed nieuws te melden. “Vanaf woensdag kan het kwik weer opklimmen. En tegen het einde van de week leunen we weer tegen 30 graden aan.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.