"Toch één droge dag deze week nog op het programma"
"Toch één droge dag deze week nog op het programma"
Foto: Pixabay

Vandaag waren er gelukkig wat opklaringen, de gevolgen van een uitloper van een mobiel hogedrukgebied. Maar de komende dagen, op eentje na, blijft het zeer wisselvallig.

Voor vannacht komt er een depressie vanuit Ierland onze richting uit. Die storing brengt echter weinig neerslag met zich mee, hooguit wat gemiezer en motregen. De temperatuur ligt tussen 8 tot 12 graden vannacht.

"Vanaf vrijdag gaat de wind sterk aanwakkeren", zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "De windsnelheid kan oplopen tot wel 80 tot 90 kilometer per uur. Er passeren buien, vooral na de middag."

Het weekend begint met een zeer wisselvallige zaterdag. Er zijn veel buien en die kunnen een onweerskarakter aannemen. De wind zal vanaf de middag wat afnemen, maar met 12 tot 13 graden blijft het zeer koel voor de tijd van het jaar.

"Zondag is de droge dag, dus daar moeten we van genieten", gaat Hagedoren verder. Na het weekend blijft het zeer wisselvallig. Vanaf maandag komt er een nieuwe regenzone aan, met mogelijk ook gedonder. De temperatuur, die geraakt niet verder dan 15 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.