Temperaturen presteren momenteel ondermaats volgens weervrouw Sabine Hagedoren, en het wordt nog erger
WVDS
Temperaturen presteren momenteel ondermaats volgens weervrouw Sabine Hagedoren, en het wordt nog erger
Foto: VRT 1

De temperatuur op dinsdag was een graad of vier minder dan wat we in feite zouden mogen verwachten, vertelt Sabine Hagedoren. Gaat die temperatuur nog stijgen?

“Voor woensdag blijven we in het wisselvallige zitten”, vertelt Sabine Hagedoren op VRT 1. “Lokaal kunnen er nog buien vallen met een donderslag, maar over het algemeen gaat het nog wel meevallen.

Het wordt wel een beetje warmer dan op dinsdag. “De temperatuur zal rond 21 graden liggen.”

“In de loop van de namiddag wordt het eerst en vooral in het westen van ons land droog. Daar krijgen we meer en bredere opklaringen.”

“Op donderdag en vrijdag lijkt het wel herfst”, klinkt het niet zo positief bij weervrouw Sabine als ze naar de weerkaarten kijkt.

“Intense neerslag krijgen we op donderdag. Er staat een strakke wind van 50 à 60 kilometer per uur. Aan de kust kan de wind misschien nog feller zijn.”

En het wordt daarbij nog kouder. “Het wordt 19 graden in het centrum van het land. Maar door die strakke wind gaat het nog kouder aanvoelen.”

Vrijdag krijgen we hetzelfde wisselvallige weer, met één lichtpuntje dat het kwik klimt tot 24 graden. 

“In het weekend komt de zon er wat meer door maar er is nog kans op een aantal buien bij een temperatuur van 22 graden. Zondag wordt de kans op een bui minder bij 20 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.