Stilte na de storm? Dit weer staat er ons te wachten
LHX
Stilte na de storm? Dit weer staat er ons te wachten
Foto: VRT 1

De afgelopen nacht zijn er nog stevige rukwinden geweest. Het ergste is gelukkig voorbij, laat Sabine Hagedoren weten op Radio2.

Vandaag valt de laatste neerslag nog in het oosten van ons land, maar daarna wordt het overal droog en zijn er zelfs eventjes bredere opklaringen in Vlaanderen. Daarna wordt het wisselend bewolkt, maar wel droog, aldus Sabine Hagedoren.

De rukwinden halen in het begin van de dag nog 60 tot 80 kilometer per uur, maar in de loop van de namiddag is dat nog maar 50 kilometer per uur. Het blijft ook zacht, met 11 of 12 graden.

Ook donderdag en vrijdag blijft het zacht. "Donderdag hebben we eerst nog wat opklaringen in het oosten, maar dan komen er opnieuw meer wolken opdagen en kan er wat regen vallen. Maar het gaat niet veel zijn."

Vrijdag gebeurt er dan weer het omgekeerde: eerst krijgen we een beetje regen en in de namiddag komt de zon erdoor. "En dat bij een graad of 10 of 11. Tijdelijk ook opnieuw meer wind, maar tegen 's avonds gaat die alweer luwen."

In het weekend krijgen we erg rustig weer, met redelijk wat zon maar ook wolkenvelden. Ook maandag en dinsdag blijven redelijk rustig en zacht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.