Sabine Hagedoren windt er geen doekjes om: "We kunnen maar beter onze winterjas klaarleggen"
COS
Sabine Hagedoren windt er geen doekjes om: "We kunnen maar beter onze winterjas klaarleggen"
Foto: VRT MAX

Het bleef donderdag aangenaam qua temperatuur. We moesten er wel wat wolken bij nemen en af en toe onze paraplu opentrekken.

Vandaag wordt een warme dag met eerst opklaringen. Op de meeste plaatsen zal het ook droog blijven. Later komen er volgens Sabine Hagedoren wel meer wolken opdagen en kan er links of rechts een bui vallen.

"Temperaturen rond 23 graden, in het uiterste zuiden zelfs tot 24 graden. Dat is echt wel warm weer voor de tijd van het jaar. De wind is ook wel goed voelbaar en er kunnen af en toe rukwinden zijn, tot zo'n 60 kilometer per uur", zegt de VRT-weervrouw.

Tegen zaterdag zullen de regenzones ons land verlaten en dan komen we in gevoelig frissere lucht terecht. "We komen onder de invloed van een hogedrukgebied. Dat betekent voor het weekend grotendeels droog weer."

"Maar we liggen aan de oostelijke flank van die hoge druk en dus krijgen we vanaf het noordwesten gevoelig frissere lucht. Zowel 's nachts als overdag gaan de temperaturen een pak lager komen te liggen", voorspelt Sabine.

De temperaturen gaan dus fors dalen. Met zaterdag temperaturen rond 14 graden. "Voor zondag doen we er nog een paar graden af. Dan halen we niet meer dan 12 graden met mogelijk hier of daar een bui."

"Maandag en dinsdag blijft het droog en nog altijd koel, temperaturen rond 11 of 12 graden. Voor woensdag 13 graden en ook de nachten worden meteen een pak kouder. We kunnen maar beter onze winterjas al klaarleggen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.