Sabine Hagedoren waarschuwt iedereen: "Het kan spekglad worden"

Het wordt oppassen geblazen op de weg, want er is kans op aanvriezende regen. Dat voorspelt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren.

"Er is momenteel veel variatie in het weer, het verandert vaak. Dinsdag gingen we met prachtige ochtendkleuren van start. In de loop van de namiddag kwamen er vanaf de kust nieuwe wolken opdagen. De temperaturen bedroegen -1 graad in Hoog-België tot 6 graden aan zee", zei Hagedoren op Radio 2.

"De komende nacht komt er een neerslagzone. In de Ardennen is het koud genoeg voor sneeuw. Er kan tijdelijk ook wat sneeuw of smeltende sneeuw vallen in de provincies Henegouwen, Waals- en Vlaams-Brabant en Limburg. In het westen gaat het om doodgewone regen. Tegen de ochtend kan de neerslag overgaan in aanvriezende regen en kan het spekglad worden op de weg, vooral ten zuiden van Samber en Maas."

"Woensdag is er kans op een regenbui. In de loop van de dag zullen er opnieuw wat wolken passeren, maar het zou grotendeels droog blijven, op een lokale bui na. De temperaturen variëren van 1 graad in Hoog-België tot 8 graden voor het westen van het land."

Meer nieuws

Meer nieuws

.