Sabine Hagedoren vreest dat het deze week heftig kan worden

We krijgen op het vlak van weer een enorm wisselvallige week voorgeschoteld. Bovendien brengt het weekend niet meteen iets om naar uit te zien.

"Vanavond komen er meer wolken opdagen", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2. "Er komt een storing dichterbij en die trekt van west naar oost over ons land. Die brengt de nodige regen met zich mee, maar de temperaturen blijven tussen 3 en 5 graden wel positief."

"Dinsdag is het eerst regenachtig, maar die verdwijnt al snel in de loop van de ochtend richting Duitsland. Er zijn opklaringen, maar ook veel wolken. Er is wel zachtere lucht, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 10 graden of meer. We moeten er wel de wind bijnemen, die waait krachtig tot zelfs 70 kilometer per uur."

"Woensdag start met wat regen, maar de temperatuur kan tot 11 graden oplopen. De wind blijft zeer strak. Donderdag moeten we in de gaten houden. Er komt heel veel wind, tot 90 kilometer per uur. De voormiddag wordt getekend door neerslag en beetje bij beetje koelt het af. Vrijdag is het iets koeler nog en krijgen we ook wat buien. Het weekend wordt nog frisser, met maxima tot 3 of 4 graden en vlagen van smeltende sneeuw en regen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.