Sabine Hagedoren kondigt weersverandering aan: “Vanaf dan het wordt het warmer”

door: PMN
Afbeelding bron: VRT

Het is buiten maar koud. Dat koude weer zijn we nog niet meteen kwijt. Al ziet weervrouw Sabine Hagedoren wel een weersverandering.

“Vanavond en vannacht motregen en in het centrum van het land kan er ook een vlokje smeltende sneeuw zijn met temperaturen net boven het vriespunt”, legt Sabine uit bij Radio 2.

“In het zuidoosten blijft het grijs met wat smeltende sneeuw. De opklaringen zitten in het westen van het land met 3 graden. Koude temperaturen, maar het is ook winter, hé.”

“Dat winterse zit ook nog altijd in de weerkaarten. Woensdagnacht kan er tijdelijk wat sneeuw vallen in de Kempen. In het centrum en het noordoosten van het land ligt er dan een dun laagje tegen de ochtend. Maar die smelt weg in de loop van de dag.”

“Vrijdag zijn er nog resten van die storing met winterse neerslag voor de provincie Limburg. In het westen van het land krijgen we dan brede opklaringen. Het wordt 4 graden.”

“In het weekend gaat het - op de kust na - overal vriezen. Het blijft wel droog met wolken. We gaan naar maximum 2 graden. Het blijft redelijk koud. Vanaf dinsdag zou het terug wat warmer worden.”