Sabine Hagedoren in de wolken: "Je kunt het eigenlijk niet beter hebben"

door: STS
Afbeelding bron: VRT

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt dat de ietwat frisse temperaturen nog even zullen aanhouden, ook volgende week.

Vrijdag kwamen er steeds meer wolken opzetten, bij lage temperaturen. "April was fris en blijft fris. We haalden niet meer dan 12 of 13 graden", verduidelijkte Hagedoren op Radio 2.

Vannacht wordt het droog weer, bij bredere opklaringen. "Na middernacht kunnen er wel wat lage wolken gevormd worden in het westen en in het centrum van het land, met wat nevel of mist."

Tegelijk wordt het opnieuw koud, bij -4 graden in Hoog-België, en een temperatuur rond of net onder het vriespunt in Laag- en Midden-België. Er is kans op vorst aan de grond.

Zon en wolken

Zaterdag start met ochtendgrijs. Daarna wordt het beter. "Er komen zonnige momenten. In het oosten zal het al meteen zonnig zijn, maar ook elders gaat de zon er meer en meer doorkomen."

"Na de middag volgt er opnieuw meer bewolking. Het blijft meestal droog. Als er al een bui komt, zal die wellicht voor de Ardennen zijn. De kuststreek krijgt opnieuw het meeste zon."

"Het wordt 13 tot 14 graden. Voorlopig niet het prachtige lenteweer, maar ideaal om in de tuin te werken, je kunt het eigenlijk niet beter hebben."