Sabine Hagedoren: "Blijft fris, maar die dag krijgen we mogelijk een paar graden meer"
Sabine Hagedoren: "Blijft fris, maar die dag krijgen we mogelijk een paar graden meer"
Foto: VRT

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt fris weer voor de rest van de week. Komende zondag wordt misschien wel wat zachter.

Prins Gabriël begint aan het vijfde middelbaar. Vandaag is zijn eerste schooldag in de International School of Brussels (ISB) in Watermaal-Bosvoorde, op een halfuur met de auto van het kasteel van Laken. Hij zal er les krijgen in het Engels. De oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde komt terecht op een campus waar zowat iedereen jaloers op zal zijn: een zestien hectare groot domein in het Zoniënwoud, gelegen op een bosrijke heuvel. Naast klaslokalen zijn er twee sporthallen, velden voor voetbal, American football en rugby en zelfs een theaterzaal. ISB telt 1.550 studenten van 70 nationaliteiten, vooral kinderen van expats uit Europa, Amerika en Azië. Hun ouders zijn diplomaten in Brussel of bekleden topfuncties bij multinationals.

Een privéschool kost véél geld. Filip en Mathilde moeten 2.000 euro inschrijvingsgeld betalen. Daarbovenop komt nog het leergeld van 39.515 euro per schooljaar. Als ze hun zoon op bijles sturen kan de rekening oplopen met nog eens 20.000 euro. ISB heeft de reputatie een elite-instelling te zijn met een ietwat wereldvreemde mentaliteit. Maar de directie spreekt dat tegen. Ze wijst erop dat hun leerlingen onder meer vrijwilligerswerk moeten doen. Gabriël kan bijvoorbeeld kinderen met leerproblemen bijles geven, een website voor een vzw ontwikkelen of in de Derde Wereld de handen uit de mouwen steken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.