Prachtig weer deze week, maar op deze dag slaat het om
LHX
Prachtig weer deze week, maar op deze dag slaat het om
Foto: Pixabay

Eindelijk! De zomer is in het land. Maar voor hoe lang, is de vraag...

Na een bijzonder triestige lente is het eindelijk zonnig en warm. Ook vandaag begint zonnig. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken, maar in het noordwesten blijft het zonnig, meldt het KMI.

We krijgen maxima tussen 22 en 25 graden en een zwakke tot matige wind. Vannacht blijft het op de meeste plaatsen helder, bij minima tussen 12 en 16 graden.

Ook morgen kunnen we mooi weer verwachten. De dag start licht bewolkt tot zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft droog. We halen maximum 27 graden.

Woensdag start opnieuw zonnig, met later op de dag stapelwolken. In de late namiddag of tegen de avond kan er eventueel een lokale bui vallen, vooral in het zuiden van het land. De maxima liggen tussen 24 en 28 graden.

Op donderdag zal het weer omslaan. Al snel neemt de bewolking overal toe, en ook het risico op lokale (onweers)buien. Het blijft wel warm, tot 28 graden.

Vrijdagochtend trekt een regengebied over ons land van west naar oost. In de namiddag krijgen we opniuew opklaring en droger weer vanuit het westen. We halen nog 20 tot 24 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.