Ondanks zomers weer ziet weerman Bram Verbruggen dreiging op ons afkomen: “Dat wordt mogelijk een gevaarlijke dag”
WVDS
Ondanks zomers weer ziet weerman Bram Verbruggen dreiging op ons afkomen: “Dat wordt mogelijk een gevaarlijke dag”
Foto: VRT 1

De komende dagen krijgen we droog weer, voorspelt weerman Bram Verbruggen. De storingen blijven (voorlopig) ver weg van ons land.

“Van maandag tot woensdag ziet het weer er goed uit”, vat Bram Verbruggen het weer van de komende dagen samen bij het bekijken van de weerkaarten.

“Er zal weinig wind zijn, veel zon en warm weer”, vult Bram nog aan. “Vanaf maandag halen we opnieuw temperaturen rond 26 graden en meer.”

“Vanaf woensdagavond of donderdag gaat het weer veranderen, want dan duiken er opnieuw storingen op die vooral op donderdag kunnen zorgen voor felle omweersbuien.”

“Maandag is de zon vrij snel van de partij. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af.”

“Het blijft droog en het wordt opnieuw zomers warm op de meeste plaatsen met maxima rond 27 graden. Op het strand is het minder warm bij 21 graden met een matige bries van over zee.”

“Op dinsdag krijgen we net hetzelfde weer. Zonnig en warm weer met termperaturen rond 26 graden. Er zal weinig of geen wind zijn.”

Ook op woensdag voorspelt Bram hetzelfde mooie weer. De vierde dag op rij kunnen we dan genieten van zon en warmte. 

“Vanaf donderdag gaat het weer veranderen. Dan vewachten we een storing in onze buurt met felle regenbuien en onweer. Er kan veel neerslag vallen op korte tijd.”

“Het wordt mogelijk een gevaarlijke dag, maar het KMI houdt het in de gaten.”

De laatste dag van de week wordt ook nog vrij wisselvallig met regelmatig buien. Het wordt 23 graden op vrijdag. “Alvast fijn voor de zonnepanelen, maar minder voor de windmolens”, besluit Bram zijn weerpraatje op VRT 1.

Meer nieuws

Meer nieuws

.