"Normaal moet het nu veel warmer zijn, maar het gaat 's nachts zelfs vriezen"

Het is frisjes voor de tijd van het jaar. Vanmorgen lagen de temperaturen rond het vriespunt. We haalden vandaag amper 7 graden, terwijl het eigenlijk het dubbele zou moeten zijn.

Vannacht komen er brede opklaringen. De buien verdwijnen, maar het wordt wel koud. "Het gaat tot -2 en -3 graden vriezen in het centrum van het land", klinkt het bij weerman Frank Deboosere op Radio 2. Enkel de kust zou met 1 graad positief blijven. In de diepe Ardennen zakt het kwik zelfs tot 8 graden onder nul.

Dinsdag zijn er buien mogelijk, het blijft licht wisselvallig meer. De wind uit het noorden blijft ons parten spelen, waardoor de temperatuur ondanks de aanwezigheid van het zonnetje slechts tot 9 of 10 graden gaat. Ook in de nacht naar woensdag zal het vriezen.

Woensdag wordt niet veel beter dan dinsdag. Het blijft droog, met hier en daar wat zon. Donderdag zijn er weer wat aprilse grillen mogelijk. "De temperatuur gaat een beetje omhoog, met 11 graden vrijdag en 14 op zondag", besluit Frank Deboosere.

Meer nieuws

Meer nieuws

.