Na regen komt zonneschijn: Enkele prachtige dagen op komst
LHX
Na regen komt zonneschijn: Enkele prachtige dagen op komst
Foto: Pixabay

Het wisselvallige maartse weer blijft ook in april nog even duren. Al liggen er ook enkele mooie dagen in het verschiet.

Vandaag begint grijs en regenachtig. In de loop van de namiddag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen en buien. De maxima liggen tussen de 12 en de 14 graden in Vlaanderen, meldt het KMI.

De wind kan vrij krachtig worden en aan zee krachtig. Vooral in het westen zijn er rukwinden mogelijk tussen de 50 en 60 kilometer per uur. 's Avonds wordt het droog en helder, maar later tijdens de nacht wordt het weer bewolkt met veel regen en buien.

Ook donderdag wordt nat. Het is vaak bewolkt met perioden van regen of buien. Plaatselijk zijn er zelfs enkele donderslagen mogelijk. Er staat nog steeds een goed voelbare wind, met rukwinden tot 80 kilometer per uur, en de maxima halen 16 graden in het centrum van het land.

Vrijdag regent het nog in het westen en noordwesten, maar in de rest van het land blijft het droog. Er hangen wel vrij veel hoge wolkensluiers. Het wordt erg zacht: 18 graden in de Hoge Venen en 21 graden in Vlaanderen. 

Zaterdag wordt het pas écht warm: de maxima liggen tussen 20 en 24 graden en het wordt zonnig. Er zijn enkel hoge sluierwolken, maar in de loop van de dag krijgen we in het westen ook enkele middelhoge wolken.

Na regen komt zonneschijn, maar na zonneschijn komt er ook weer regen... Op zondag kan er alweer wat uit de lucht vallen. Ook begin volgende week wordt er regen verwacht, en wordt het opnieuw wat kouder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.