Mooi weekend voor de boeg: "Vannacht maken we iets speciaals mee"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Er komt een mooi weekend aan. De temperatuur stijgt en het blijft overwegend droog. Ideaal weer voor een mooie wandeling dus, want veel meer zit er op dit moment niet in.

"De neerslagzone die sinds vanmorgen over ons land trekt, blijft wat hangen", vertelt weerman Frank Deboosere aan Radio 2. "Er is veel bewolking en er valt af en toe wat motregen uit.  Vannacht maken we iets bijzonders mee. Normaal is het omgekeerd, maar nu zal de temperatuur stijgen. Van 13 graden wordt het 15 graden. Iets bijzonders, door een warmere luchtstroom."

"Vrijdag krijgen we niet vaak de zon te zien. Het wordt wel 16 graden, maar er staat veel wind. De opklaringen zijn vooral voor zaterdag. Dat wordt de beste dag van het weekend. Als je wil gaan wandelen, dan moet je dat zaterdag zeker doen. De temperatuur loopt op tot 17 graden."

"Zondag is er meer bewolking, maar wellicht blijft het tot 's avonds nog droog. Maandag komt de wind opzetten, maar die blijft wel warm. De temperatuur kan tot wel 20 graden stijgen. Geen echte nazomer, want er valt geregeld regen. Vanaf dinsdag wordt het met temperaturen rond de 13 graden gevoelig frisser."