Krijgen we weer zon na al die maartse buien? Dit voorspelt het KMI
LHX
Krijgen we weer zon na al die maartse buien? Dit voorspelt het KMI
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Na enkele haast zomerse dagen zijn we terechtgekomen in typisch wisselvallig voorjaarsweer. Ook de temperaturen liegen er niet om.

Net als gisteren kunnen we vandaag geregeld maartse buien verwachten, vooral in het oosten en noordoosten van het land. Dat meldt het KMI.

In het zuidwesten blijft het op sommige plaatsen droog. Tegen het einde van de dag wordt het ook in de rest van het land geleidelijk droog. De maxima halen 10 graden. Er waait een matige tot krachtige wind, maar rukwinden tot maar liefst 70 kilometer per uur.

's Nachts koelt het flink af. De minima liggen tussen 0 en 2 graden in Laag- en Midden-België en tussen 0 en -2 graden in Hoog-België. 

Maandag blijft het droog en wisselen opklaringen en wolken zich af. De maxima liggen rond 11 of 12 graden en er staat een zwakke zuidenwind, die overdag lokaal een matige zuidoostenwind wordt.

Ook dinsdag wisselen wolken en zon zich af. In de loop van de dag neemt de bewolking toe, maar het blijft mogelijk overwegend droog tot de avond.

Vanaf woensdag neemt de kans op regen of buien weer toe. Tussendoor zijn er ook wel opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen de 8 en 13 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.