Komt er nog een einde aan dit kletsnatte weer? Bram Verbruggen telt af naar deze dag
WVDS
Komt er nog een einde aan dit kletsnatte weer? Bram Verbruggen telt af naar deze dag
Foto: VRT 1

Door het wisselvallige weer van de aflopen weken, is het verlangen groot naar een straaltje zon. Ook Bram Verbruggen vind het niet meer leuk om telkens hetzelfde wisselvallige weer te herhalen, maar hij ziet een lichtpuntje.

“Wisselvallig weer op dinsdag met soms wat zon en lange droge perioden. Maar we verwachten toch ook regelmatig wolkenvelden en lokaal kunnen daar een paar buien uitvallen.”

“Vooral in de provincie Antwerpen zullen de eerste buien vallen. Het zullen een paar plensbuien zijn met mogelijk onweer.”

Maar in de namiddag verandert het weer volgens Bram Verbruggen op Radio 1. “In de loop van de namiddag wordt het in het westen van het land volledig droog en ook wat zonniger bij temperaturen rond 20 à 21 graden.”

“De wind zal zich ook goed laten voelen. Aan de kust kan die wind, die uit westelijke richting komt, zelfs vrij krachtig zijn.”

“In de loop van de nacht zal het opnieuw beginnen regenen. En die regen zal zich ook verderzetten in de loop van woensdagochtend.”

‘Later op de dag zullen er woensdag enkele opklaringen komen. Maar er zullen ook nog felle buien zijn met onweer.”

Weerman Bram Verbruggen waarschuwt ook voor heel veel wind op woensdag. Die windstoten kunnen tot 70 kilometer per uur klimmen in het binnenland en tot 80 aan de kust.”

Een weerelement wordt beter. “De temperatuur stijgt tot 22 graden.”

Het weerbericht voor de rest van de week en het weekend kan weerman Bram heel eenvoudig samenvatten. “Wisselvallig weer met felle buien, veel wind en amper 19 graden.”

In de nabije toekomst hoopt weerman Bram echter wel ander weer te kunnen voorspellen. “Vanaf 10 augustus ziet het er op de weerkaarten wat droger en zonniger uit, dus we kunnen beginnen aftellen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.